Velsmag

Vores øl...

For bestilling af øl bedes du læse vores handelsbetingelser, og herefter sende en bestilling til oel.kold@gmail.com

Kold Øl – Den Første

Beskrivelse:
Den Første, er som navnet antyder, vores allerførste øl, som vi selv har brygget. Øllet er en meget humlet amerikansk pale ale på 5%, der ligger lige på grænsen til at være en IPA. Der er udelukkende blevet anvendt Mosaic-humle til Den Første, hvilket bidrager til en dejlig frisk og frugtig smag og aroma af mango, citrus og tropiske stenfrugter. Der er desuden blevet anvendt en kompleks maltprofil i form af pale ale malt, karamelmalt, hvedemalt og havreflager, hvilket giver øllet en tilpas sødme, der går godt i spænd med bitterheden og de frugtige noter fra humlen.


No. 7 Okkara Pilsnari – 24 KR.

Beskrivelse:
En rigtig tørstslukker brygget udelukkende med økologiske ingredienser. No. 7 er en dejlig forfriskende ufiltreret pilsner på 4,6%, der med en sprød maltprofil og en behagelig bitterhed fra humlen, fungerer godt til alverdens retter og sammenkomster.


Okkara Kelling – 30 KR.

Beskrivelse:
Okkara Kelling er en belgisk blonde på 6,9%, der er brygget med en stor mængde hvede i opskriften, som er med til at give en god fylde og smag til øllet. Øllet er opkaldt efter en stensøjle der ligger uden for øen Eysturoy på Færøerne, hvor den står fast plantet sammen med Risin (kæmpen).


Okkara & Borg – Nykur – 40 KR.

Beskrivelse:
Nykur er en imperial stout, der rammer de 12,3%, der er brygget som et samarbejdsbryg mellem Okkara på Færøerne og Borg på Island. Det er en øl med noget power i smagen og masser af krop og fylde. Nykur er brygget for at modstå tidens prøvelser, og dens fyldige krop og varmende styrke, gør den perfekt til at varme en op i det hårde nordiske klima.


Okkara – 7,9% Portari – 30 KR.

Beskrivelse:
En baltisk porter med lakrids på 7,9%. Øllet har en sød og kraftig maltsmag og aroma, samt nogle letrøgede noter fra den anvendte røgmalt, der sammen med lakridsen formår at balancere øllen. Det batch som vi lige har fået hjem går også under navnet ”Hirseporter”, da Hirse fra Kold Øl selv var på Færøerne i efteråret, hvor hun fik ansvaret for at brygge den. 7,9% Portari indgår fast i Okkaras sortiment, og er en af de mest populære specialøl på Færøerne.


Okkara – No. 4 Kaffistout – 30 KR.

Beskrivelse:
En stout med god og kraftig maltsmag på 7,9%. No. 4 Kaffistout er lavet i samarbejde med Brell, som er et lokalt kafferisteri og kaffebar i Tórshavn på Færøerne. Der er til øllet blevet anvendt friskristet og friskkværnet colombiansk kaffe, hvilket giver en dejlig ristethed i smagen, samt en mild smag af kaffe, hvilket gør at den især egner sig som en dessertøl. I 2020 blev No. 4 Kaffistout kåret til den bedste øl på Færøerne ifølge RateBeer.


Okkara – Norðlýsið – 25 KR.

Beskrivelse:
Norðlýsið er en frisk og sprød brown ale på 5,8%. Den kan bedst beskrives som en Classic, der bare smager af mere. Den har let ristede noter fra de mørke malte der er blevet anvendt, mens den samtidig har en stærk rygrad i form af pilsnermalt, der bidrager til øllets sprødhed.


No. 11 Okkara Bragd 5,8% – 35 KR.

Beskrivelse:
En frisk New England IPA med masser af tropiske noter. Historien bag øllet er, at Okkara havde en praktikant gående i et halvt år, som afsluttende projekt, fik til opgave at brygge en øl, som en slags svendeprøve. På færøsk betyder Bragd = manddomsstykke, hvilket er lige hvad denne øl er. Praktikantens manddomsstykke. Øllet er brygget på det færøske mikrobryggeri Okkara, med det rene færøske vand, og sammen med de tre humletyper Citra, Mosaic og El Dorado er denne juicy humlebombe blevet skabt.